Atrodo, kad Monsanto toksiškas cheminis glifosatas pateko į vyną. Tačiau nenuostabu, kad vynuogės yra apkrautos pesticidais ir herbicidais.
Glifosato buvo tiek tiesiogiai puršktuose, tiek net nepurkštuose maisto produktuose, pavyzdžiui, ekologiškuose produktuose. Tai yra Monsanto Roundup herbicido veiklioji medžiaga ir naudojama nuo 1974 m.
Naujausi tyrimai rodo, kad glifosatas „greičiausiai išliks plačiausiai naudojamas [herbicide] ateinančiais metais visame pasaulyje, o susidomėjimas ekologinio ir žmogaus sveikatos poveikio kiekybiniu įvertinimu augs. Tyrimas parodė, kad 2014 m. ūkininkai išpurškė pakankamai glifosato, kad užteptų 0,8 svaro cheminės medžiagos. kiekvienas akras dirbamų pasėlių JAV
100 procentų tirto vyno buvo glifosato
„Moms Across America“ rėmėjas nusiuntė 10 skirtingų vyno pavyzdžių iš didelių ir mažų vynuogynų į Sent Luiso „Microbe Infotech Lab“. Tai, ką jie rado, šokiravo. Monsanto Roundup piktžolių naikintojo veiklioji medžiaga glifosatas buvo teigiamas tiek įprastuose, tiek ekologiškuose vynuose (nors ekologiškų vynų kiekis buvo žymiai mažesnis).
Tyrimo rezultatai parodė, kad visi 10 mėginių buvo teigiami dėl glifosato. Aukščiausias aptiktas lygis buvo 18,74 dalys milijardui (ppb), kuris buvo rastas 2013 m. Cabernet Sauvignon iš įprasto vynuogyno. Tai yra 28 kartus daugiau nei visi kiti tirti mėginiai.
Žemiausias aptiktas lygis – 0,659 ppb, kuris buvo rastas 2013 metais Syrah – biodinaminiame ekologiškame vynuogyne, kuris, pasak savininko, niekada nebuvo purškiamas.
Visi vynai buvo iš Kalifornijos šiaurinės pakrantės regiono, aukščiausios kokybės Kalifornijos vynuogių auginimo regiono ir apima vynus iš Napos, Sonomos ir Mendocino apygardų. Vynai buvo išsiųsti 2015 m. rugsėjį ir 2016 m. vasarį dviem atskiromis grupėmis.
Išbandytų vyno prekių ženklų buvo:
– Gallo
– Beringeris
– Mondavi
– Basomis
– Sutter Namai
Taigi iš esmės venkite visų vynų, pagamintų iš Kalifornijos vynuogynų, jei ne ekologiškų.
Naujas tyrimas atskleidžia panašius rezultatus
Tai ne vienintelis tyrimas, atskleidęs toksišką piktžolių naikintoją alkoholiniuose gėrimuose. 2019 m. kovo mėn. paskelbtas naujas tyrimas patvirtino, kad alus ir vynas nėra saugūs nuo vėžį sukeliančių piktžolių naikintojų.
Siekdama išsiaiškinti, kiek Roundup išgeria vidutinis žmogus, JAV PIRG ištyrė 15 alaus ir 5 vynų glifosato – piktžolių naikintojų veikliosios medžiagos. Iš 20 patikrintų mėginių visose, išskyrus VIENĄ, buvo glifosatoir 3 iš 4 ekologiško alaus ir vynų buvo glifosato.
Prekės ženklai, turintys didžiausią glifosato koncentraciją, buvo šie:
Vynas
1. Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
2. Beringer Founders Estates Moscato: 42,6 ppb
3. Basomis kojomis Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
Alus
1. Tsingtao alus: 49,7 ppb
2. Coors Light: 31,1 ppb
3. Miller Lite: 29,8 ppb
4. Budweiser: 27 ppb
5. Corona Extra: 25,1 ppb
6. Heineken: 20,9 ppb
7. Gineso juodraštis: 20,3 ppb
Kitų prekių ženklų glifosatas taip pat buvo teigiamas, tačiau mažesnis.
Susirūpinimas sveikata dėl glifosato
Glifosato poveikis, kai dozės artėja prie 0,100 ppb žymos, visiškai sunaikina naudingas žarnyno bakterijas, o didesnis nei toks poveikis gali sukelti krūties vėžį, sunaikinti nervines ląsteles ir pažeisti inkstus bei kepenis. Jis taip pat gali sukelti persileidimus, nes sunaikina nėščių ir vaisingų moterų placentą.
Nuo 1974 m. Amerika sunaudojo daugiau nei 1,8 mln. tonų glifosato, iš kurių daugiau nei 9,4 mln. tonų buvo išpurkšta ant pasėlių visame pasaulyje.
Pasaulio sveikatos organizacija pagaliau paskelbė, kad glifosatas yra „tikriausiai kancerogeniškas žmonėms“. Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra 2015 m. kovo mėn. Tačiau tai nereiškia, kad Monsanto būtinai sutinka, nes nuo to laiko jie aktyviai bandė kovoti su šiuo teiginiu.
Paprasta Google Scholar paieška apie glifosatą atskleidžia jo poveikį sveikatai:
– skatina žmogaus krūties vėžio ląstelių augimą
– lėtinis uždegimas
– nesandarus žarnynas
– endokrininę sistemą ardantis poveikis
– ląstelių mirtis
– neurotoksinis smegenų ląstelėms
– reprodukcinės problemos
– oksidacinis pažeidimas
– keičia lytinių hormonų pusiausvyrą
– apsigimimai
– išnaikina naudingas žarnyno bakterijas
Kaip glifosatas patenka į vyną?
Kaip visi žinome, vynas gaminamas iš vynuogių, o šiuos vynuogių augalus purškia Roundup. „Roundup“ naudojamas visoms tradiciškai auginamoms kultūroms visame pasaulyje. Užterštas dirvožemis taip pat gali išlaikyti šias chemines medžiagas daugiau nei 20 metų.
Grįžkime prie vynuogių augalų. Glifosatas (aktyvioji Roundup medžiaga) patenka į augalą per jo šaknis. Tada jis patenka į augalą ir tiesiogine prasme įterpiamas į vynuogių DNR ir ląstelių skystį. Skamba skaniai, tiesa?
Vynuogynai nėra vieninteliai pasėliai, jautrūs Roundup purškimui.
2015 m. spalio mėn. EPA atmintinėje atskleidė daugybę populiarių maistinių augalų, puršktų Roundup. Dar labiau šokiruoja tai, kad palyginus šį sąrašą su ankstesniais 2011 m. duomenimis, matyti, kad glifosato naudojimas populiarioms maistinėms kultūroms ir toliau augo nerimą keliančiu greičiu.
Tokie dalykai kaip migdolai, kukurūzai, vynuogės, apelsinai, sorgai, soja, cukriniai runkeliai, saulėgrąžos ir kviečiai vienas milijonas svarų glifosato kasmet.
Medvilnė, kita labai purškiama kultūra, taip pat kasmet gauna apie 18 400 000 svarų glifosato. Taigi tai ne tik vartojami maisto produktai ar gėrimai, bet ir drabužiai, kuriuos dėvite.
Ne tik glifosatas?
Glifosatas yra pavojingas, tačiau taip pat svarbu žinoti apie kitus glifosato pagrindu pagamintuose herbiciduose esančius koformuliantus, kurie, kaip įrodyta, ardo hormonus ir yra 1000 kartų toksiškesni nei vienas glifosatas.
Remiantis Tarptautinio aplinkos tyrimų ir visuomenės sveikatos žurnalo tyrimu:
Iki šiol endokrininę sistemą ardantis pesticidų poveikis buvo tiriamas daugiausia remiantis jų deklaruojamos veikliosios medžiagos bandymais. Pirmą kartą pranešame, kad žemiau jų toksiškumo slenksčių koformuliantai, paprastai klasifikuojami kaip inertiški ir laikomi konfidencialiais, veikia kaip endokrininę sistemą ardančios cheminės medžiagos, kurių lygis kelis šimtus kartų mažesnis už tą lygį, kurį pasiekus deklaruojama veiklioji medžiaga. ta pati veikla. Glifosatas niekada nenaudojamas vienas, o visada su koformuliantais. Taigi fiziologinis koformuliantų poveikis turėtų būti nuodugniau išbandytas ir deklaruotas. Taip pat rekomenduojame, kad pesticidų LPN apskaičiavimas būtų pagrįstas komercinių preparatų toksiškumo bandymais, o ne tik deklaruota veikliąja medžiaga.
Svarbu suprasti, kad glifosatas yra toksiškas, nesvarbu, ką turi pasakyti įmonės (tiesiogiai remiančios ar dirbančios Monsanto). Jis žudo pasėlius, ant kurių buvo purškiamas, todėl pasėliai yra genetiškai modifikuoti, kad galėtų išgyventi veikiami cheminės medžiagos. Mes neturėtume valgyti šių javų!
Ne tik vynas!
Taip pat buvo nustatyta, kad kituose alkoholiniuose gėrimuose, pavyzdžiui, aluje, yra bjauraus cheminio glifosato. Ataskaita iš Vokietijos parodė, kad 14 alaus rūšių buvo teigiamas glifosatas.
Glifosato taip pat yra beveik visuose tradiciniuose visame pasaulyje auginamuose maisto produktuose, taigi, jei nenorite gerti įprasto vyno ar alaus, taip pat galite apsvarstyti galimybę pakeisti valgymo įpročius nuo tradicinio užauginto maisto prie ekologiško, vietinio ar naminio.