Obuolių uogienė su svarainiais ir aguonomis „Skomorokhi“

Obuolių uogienė su svarainiais ir aguonomis „Skomorokhi“

Neseniai iškelta uogienių ir kitų naminių ruošinių tema sukėlė tikrą visuomenės susidomėjimą. Na, o jei taip, tai ir toliau džiaugiamės galėdami kalbėti apie savo eksperimentus ir atradimus konfiture-džemas-uogienė kryptimi. Taigi, šiandien tai bus obuolių ir svarainių uogienė. Bet ne paprasti, o su cinamonu ir aguonomis. Neįprastas tiek išvaizda, tiek skoniu, gali nustebinti net išrankiausią ragautoją.

Obuolių uogienės su svarainiais ir aguonomis receptas

Ingridientai:

  • Svarainiai – 300 g.
  • Obuoliai – 940 g.
  • Cukrus – 360 g.
  • Aguonos -1,5 a.š.
  • Cinamonas – 2 lazdelės
  • Paruošimo laikas: 1 valanda (išankstinis vaisių užpilimas) + 35 minutės (virti)
  • Kiekis: 900 ml. uogienė

Kaip apsigaminti obuolių uogienę su svarainiais ir aguonomis

Pradėkime virti:

  1. Svarainius ir obuolius nulupkite ir išimkite šerdį.
  2. Nuluptus vaisius supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame į puodą, kuriame virsime uogienę.
  3. Įdėkite cinamono lazdeles (patartina dėti į patį susmulkintų vaisių gilumą) ir suberkite cukrų.
  4. Palikite kambario temperatūroje 1 valandai, kad obuoliai ir svarainiai duotų sulčių.
  5. Keptuvę perkelkite ant ugnies ir kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio pusvalandį, retkarčiais pamaišydami ir nugriebdami putas.
  6. Iš uogienės išimkite cinamono lazdeles ir suberkite aguonas. Virkite dar 5-7 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
  7. Paruoštą uogienę atvėsinkite ir supilkite į švarius stiklainius. Laikyti tamsioje vietoje kambario temperatūroje, šio preparato nereikia šaldyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *