Oro gruzdintuvės receptai svorio metimui

Oro gruzdintuvės receptai svorio metimui

Ar jau girdėjote apie oro gruzdintuvą? Kuo labiau įsitraukiu į sveiką mitybą, tuo daugiau sužinau apie prietaisus ir virtuvės įtaisus. Didelės ir mažos oro gruzdintuvės tampa vis populiaresniu būdu paruošti traškius maisto produktus be gruzdintuvės aliejaus ir riebalų (ir netvarkos).

Yra daug būdų gaminti maistą ir kai kurie būdai yra sveikesni už kitus; ypač kai kalbama apie oro gruzdintuvą. Tokie prietaisai yra ne tik neįtikėtinai veiksmingi, bet yra daugybė prabangių oro gruzdintuvų svorio metimo receptų, jei jus domina sveikesnis gyvenimo būdas. Pažvelkime atidžiau, kas yra parduotuvėje.

Kaip veikia oro gruzdintuvė

Oro gruzdintuvės maistą gamina konvekcijos principu. Jų viršuje yra grilio elementas, kuris įkaista, ir ventiliatorius, kuris stumia orą žemyn. Oro gruzdintuvės orkaitės kaitinimo elementas cirkuliuoja šiltą orą ir temperatūrą gali siekti tiek pat aukštai kaip 250°C. Dėl šio oro maistas iškepa ir sustingsta.

Šis šilumos iš viršaus, sklindančios į maistą, ir konvekcijos iš apačios derinys atlieka visą darbą. Jis veikia daug greičiau nei įprasta konvekcinė orkaitė, o kadangi karštis sklinda iš viršaus ir apačios, kaitinant nereikia apversti maisto, kaip tai darytumėte įprastoje orkaitėje.

Tokia orkaitė ne tik greitai iškeps maistą, bet ir dažnai galima reguliuoti įkaitinimo laipsnį, priklausomai nuo ruošiamo maisto tipo.

Jei domitės viso to itin karšto oro, cirkuliuojančio uždaroje erdvėje, saugumu, būkite tikri, kad gruzdintuvėse yra filtruota išmetimo sistema, kuri išleidžia dalį slėgio ir užtikrina, kad prietaisą būtų saugu naudoti. Vienas gamintojas orą vadina „perkaitintu“. Visas prietaisas sukurtas taip, kad labai karštas oras judėtų tam tikra tvarka, todėl maistas greitai paruošiamas.

Žinoma, taip pat galima rinktis iš įvairių komplektacijų. Maža oro gruzdintuvė idealiai tinka asmeniniam naudojimui, o tie, kurie rūpinasi šeimos poreikiais, gali įsigyti didelę oro gruzdintuvą. Oro gruzdintuvės taip pat populiarios dėl naudos sveikatai, todėl pereiname prie kito pagrindinio skyriaus.

Keptuvė be aliejaus

Bene labiausiai žinomas oro gruzdintuvų pranašumas yra tas, kad jose naudojama tik dalis kepimo aliejaus, kurio paprastai reikia tradicinėse orkaitėse. Tyrimai parodė, kad tai gali padėti sumažinti rimtų problemų, tokių kaip širdies liga, aukštas kraujospūdis ir specifinės uždegiminės ligos, riziką.

Kitas dalykas, kurį reikia paminėti, yra tai, kad kepimas su aliejumi gali būti pavojingas. Šis skystis tam tikromis sąlygomis turi tendenciją taškytis ir net užsidegti. Tai gali kelti labai tikrą pavojų virtuvėje. Geros naujienos yra tai, kad oro gruzdintuvės yra daug saugesnės; ypač jei gyvenate namuose su mažais vaikais.

Įžymus britų šefas Gordonas Ramsay sako, kad „oras yra naujas aliejus“. Nors perspėjame, kad gruzdintuvėje keptos gruzdintuvės skonis nėra lygiai toks pat kaip gruzdintuvėje, jos gaminamos naudojant nedidelę dalį aliejaus, kurį sunaudoja gruzdintuvė, „o traškučiai iš išorės būna traškūs, o ant jų – minkšti. viduje – jie sveikesni variantai ir jų skonis puikus“.

Ką galima virti orinėje gruzdintuvėje

Taigi, kokius maisto produktus galima virti šiose gruzdintuvėse? Oro gruzdintuvės populiariausios gaminant traškias bulvytes (traškučius) su minimaliu aliejaus kiekiu arba visai be aliejaus. Tačiau žmonės juos naudoja įvairiems maisto produktams, pavyzdžiui, svogūnų žiedams, skrudintoms daržovėms ir net ore keptai vištienai. Kopūstų traškučius galite pagaminti per 10 minučių naudodami oro keptuvę. Iš tikrųjų reikia apsvarstyti daugybę unikalių variantų. Įprasti patiekalai yra tokia mėsa kaip vištiena, kalakutiena ir žuvis. Tačiau dauguma vartotojų mano, kad oro gruzdintuvės puikiai tinka kaitinant šaldytus maisto produktus dėl tolygesnio temperatūros pasiskirstymo. Štai keletas kitų pasirinkimų, kuriuos reikia atminti:

  • Šparaginės arba šparaginės pupelės
  • Skrudintos moliūgų sėklos
  • Tofu
  • Keptos bulvės
  • Skanūs džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, obuolių traškučiai

Kadangi kepimas ore išsausins ​​daugelį medžiagų, šios gruzdintuvės taip pat yra puikus pasirinkimas, jei prieš kitą išvyką lauke norite pasigaminti naminį tako mišinį.

Geriausios oro gruzdintuvių maisto idėjos

Jau matome, kad maistą galite gaminti naudodami konvekciją. Štai kodėl yra daugybė receptų. Oro gruzdintuvės kulinarijos knygoje galite rasti daug, bet panagrinėkime tris sveikus pasiūlymus.

Ore kepti šparagai

Susmulkinkite dvi česnako skilteles per dvi uncijas sveikų šparagų. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį ir kepkite maždaug 20 minučių, kad galėtumėte mėgautis skaniu vidurdienio užkandžiu.

Saldžiųjų bulvių traškučiai

Dvi vidutinio dydžio saldžiąsias bulves supjaustykite maždaug keturių milimetrų storio griežinėliais. Tiesiog padėkite juos ant padėklo ir leiskite keptuvei padaryti visa kita. Įpilkite jūros druskos, kad gautumėte papildomo skonio.

Pomidorai ir Buffalo Mozzarella

Sumaišykite pomidorų ir buivolo mocarelos griežinėlius su kalendra. Kepkite, kol mocarelos viršus bus šiek tiek traškus ir auksinės rudos spalvos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI