Japoniška dieta: meniu, rekomendacijos ir pagrindinės taisyklės

Japoniška dieta: meniu, rekomendacijos ir pagrindinės taisyklės

Naujųjų metų gausios vaišės pamažu, bet užtikrintai slūgsta, ir mes vėl pradedame girgždėti stebuklingus ir greitus svorio metimo būdus, liūdnai pastebėdami šventinių vakarienių pasekmes veidrodyje ir ant svarstyklių. Siūlome pagalvoti apie stebuklingą japonišką dietą, kuri vos per 2 savaites žada visiems laikams atsisveikinti su penkiais ar net aštuoniais tikrai papildomais kūno kilogramais. Dieta yra griežta, greičiau, labai kieta; nepaklieksite į sustabdytą animaciją, kaip visiškas badas (bet būtų geriau, jei tai padarytumėte), nes menkas maisto rinkinys, minimali kalorijų dieta ir mažai angliavandenių turintis maistas be druskos – tai, atvirai kalbant, nėra išbandymas silpnavaliams. Dieta skirta 14 dienų, dėl nežmoniškų psichikos sąlygų rekomenduojama ją praktikuoti ne dažniau kaip kartą per šešis mėnesius. Tačiau geležinės valios laimingieji, kurie įvaldys šią dietą ir, be to, teisingai ir sklandžiai iš jos išeis, bus apdovanoti ilgalaikiu ilgalaikiu rezultatu, lengvumo jausmu dėl numestų kilogramų ir „susiliejusių“ patinimų bei suvokimas, kad jie yra tarp mažų žemiečių, galinčių ištverti tokius apribojimus ir vis tiek gauti pagrindinį prizą!

Japoniška dieta – kontraindikacijos

Prieš pradėdami laikytis dietos, bet kuriuo atveju pasitarkite su gydytoju. Dieta yra kontraindikuotina:

  • nėščioms ir žindančioms moterims
  • žmonėms, sergantiems gastritu ir skrandžio opa
  • žmonių, sergančių kepenų ir inkstų ligomis
  • žmonių, sergančių širdies ligomis

Jei žodžiai „japoniška dieta“ primena ryžių, sušių ir jūros gėrybių įvaizdžius, mes skubame jus sugrąžinti į žemę – visi leistini maisto produktai yra žinomi, prieinami ir nuspėjami, o tai sumažina alergijos riziką. Vienintelis dalykas, dėl kurio mityba neabejotinai panaši į Tekančios saulės šalies gyventojų mitybos stilių, yra saikingas kiekis, kenksmingų angliavandenių nebuvimas ir mažas kalorijų kiekis. Yra žinoma, kad japonai nevalgo traškučių, pyragaičių ir šokolado, o jų dienos racione kalorijų kiekis yra beveik ketvirtadaliu mažesnis nei vidutinio europiečio ar amerikiečio valgiaraštyje. Japonų mitybos specialistė teigia, kad jos tautiečiai jaunystę ir ilgaamžiškumą skolingi sąlyginai nedideliam angliavandenių kiekiui kasdieniame valgiaraštyje ir mažoms porcijoms.

Pagrindinės japoniškos dietos taisyklės:

Dieta pagrįsta dideliu dienos kalorijų kiekio sumažinimu ir labai ribotu maisto produktų asortimentu. Tačiau visas organizmui reikalingas medžiagas gausite. Pagrindinė taisyklė – griežtai laikytis parengto mitybos plano ir laikytis dietos ne ilgiau kaip 14 dienų, kitaip kyla pavojus pakenkti sveikatai.

  1. Visas maistas garinamas, verdamas arba kepamas.
  2. Stenkitės eiti miegoti prieš 00:00 – pakankamas miegas yra viena iš svarbių sėkmingo svorio metimo sąlygų.
  3. Stenkitės valgyti 2-3 valandas prieš miegą.
  4. Laikykitės tinkamos dietos.
  5. Didžiausias porcijos dydis – 250 g.
  6. Gerkite pakankamai švaraus, negazuoto vandens. Gėrimo režimas yra svarbus tiek sotumo jausmui, tiek perdirbtų gyvūninės kilmės baltymų produktų pašalinimui.
  7. Jei pajutote didelių negalavimų – silpnumą, galvos skausmą, kūno skausmus ar kitus simptomus – pertraukite dietą ir kreipkitės į gydytoją.
  8. Rinkitės natūralią žaliąją arbatą ir kavą, kuriose yra naudingų antioksidantų.
  9. Visą dietos laiką venkite druskos.
  10. Turėtumėte valgyti tris kartus per dieną; užkandžiai neleidžiami.
  11. Pradėkite rytą su stikline vandens tuščiu skrandžiu.
  12. Atlikite paruošiamuosius darbus – likus kelioms dienoms iki dietos atsisakykite saldumynų ir greito maisto bei pradėkite mažinti porcijas.
  13. Nekeiskite dienų, nekeiskite rekomenduojamų produktų – griežtai laikykitės plano.

Taigi, ką valgysime ir kokiais kiekiais laikysime maistą visam dietos laikotarpiui:

  • Natūralios arba maltos kavos pupelės – 1 pak
  • Žaliųjų lapų arbata be priedų – 1 pak
  • Vištienos kiaušiniai – 20 vnt.
  • Jūros žuvies filė – 2 kg.
  • Liesa jautiena, minkštimas – 1 kg.
  • Vištienos filė – 1 kg.
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus – 500 ml.
  • Baltasis kopūstas – 2 mažos šakutės.
  • Šviežios morkos – 2-3 kg.
  • Cukinijos, baklažanai – 1 kg.
  • Kefyras (nuo 1% riebumo iki 2,5%) – 1 l.
  • Pomidorų sultys – 1 l.
  • Džiūvėsiai – tai skrudintuve išdžiovinta ruginė duona.
  • Citrina – 2 vnt.
  • Vaisiai (išskyrus vynuoges ir bananus) – 1 kg.

Ar pradėsime? Daugelyje šaltinių radome dvi meniu parinktis ir visos jos teigia esantys originalios. Pristatome abu.

Japoniškos dietos meniu 14 dienų (1 variantas)

Pirmoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus ir pieno.
  • Pietūs: 2 virti kiaušiniai, virti kopūstai su augaliniu aliejumi ir stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 200 g virtos arba keptos žuvies.

Antra diena

  • Pusryčiai: gabalėlis ruginės duonos ir kavos be cukraus.
  • Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies su virtais kopūstais ir augaliniu aliejumi.
  • Vakarienė: 100 g virtos jautienos ir stiklinė kefyro.

Trečia diena

  • Pusryčiai: ruginės duonos gabalėlis, paskrudintas skrudintuve, arba nerauginti sausainiai be priedų, kava be cukraus.
  • Pietūs: cukinijos arba baklažanai, kepti augaliniame aliejuje, bet kokiu kiekiu.
  • Vakarienė: 200 g nesūdytos virtos jautienos, žalių kopūstų augaliniame aliejuje ir 2 virti kiaušiniai.

Ketvirta diena

  • Pusryčiai: nedidelė šviežia morka su vienos citrinos sultimis.
  • Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies ir stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių.

Penkta diena

  • Pusryčiai: nedidelė šviežia morka su vienos citrinos sultimis.
  • Pietūs: virta žuvis ir stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių

Šešta diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus.
  • Pietūs: nesūdyta virta vištiena (500 g) su šviežių kopūstų ir morkų salotomis augaliniame aliejuje.
  • Vakarienė: mažos šviežios morkos ir 2 virti kiaušiniai.

Septinta diena

  • Pusryčiai: žalioji arbata.
  • Pietūs: 200 g nesūdytos virtos jautienos.
  • Vakarienė: 200 g vaisių arba 200 g virtos arba keptos žuvies arba 2 kiaušiniai su šviežiomis morkomis augaliniame aliejuje arba virta jautiena ir 1 stiklinė kefyro.

Aštunta diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus.
  • Pietūs: 500 g virtos vištienos be druskos ir morkų bei kopūstų salotos augaliniame aliejuje.
  • Vakarienė: šviežios mažos morkos su augaliniu aliejumi ir 2 virti kiaušiniai.

Devinta diena

  • Pusryčiai: vidutinė morka su citrinos sultimis.
  • Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies ir stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių.

Dešimtoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus.
  • Pietūs: 50 g sūrio, 3 mažos morkos augaliniame aliejuje ir 1 virtas kiaušinis.
  • Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių.

Vienuoliktoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus ir riekelė ruginės duonos.
  • Pietūs: cukinijos arba baklažanai, kepti augaliniame aliejuje, bet kokiu kiekiu.
  • Vakarienė: 200 g virtos jautienos be druskos, 2 virti kiaušiniai ir švieži kopūstai augaliniame aliejuje.

Dvyliktoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus ir riekelė ruginės duonos.
  • Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies su šviežiais kopūstais augaliniame aliejuje.
  • Vakarienė: 100 g virtos nesūdytos jautienos ir stiklinė kefyro.

Tryliktoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus.
  • Pietūs: 2 virti kiaušiniai, virti kopūstai augaliniame aliejuje ir stiklinė pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: 200 g virtos arba keptos žuvies augaliniame aliejuje.

Keturioliktoji diena

  • Pusryčiai: kava be cukraus.
  • Pietūs: virta arba kepta žuvis (200 g), švieži kopūstai su alyvuogių aliejumi.
  • Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

Japoniškos dietos meniu 14 dienų (2 variantas)

Pirmoji diena

Ryte: puodelis juodos kavos be cukraus. Po pietų: 100 g keptų daržovių, virtas vištienos kiaušinis, 200 ml pomidorų sulčių (naminių). Vakaras: 250 g virtos jūros lydekos.

Antra diena

Ryte: žalioji lapų arbata ir 50-100 g krekerių. Po pietų: 150 g keptos menkės, 100 g žalių morkų ir baltųjų kopūstų salotų. Vakare: 150 g troškintos jautienos (be aliejaus), 200 ml vieno procento kefyro.

Trečia diena

Ryte: kava ir 100 g krekerių. Po pietų: 250 g troškintų cukinijų.

Ketvirta diena

Ryte: šviežiai užplikyta nesaldi kava. Po pietų: 250 g keptos menkės. Vakare: vienas obuolys ir vienas persikas.

Penkta diena

Ryte: šviežiai užplikyta žalioji arbata, 200 g žalių morkų. Po pietų: 200 g virtos jūrų lydekos ir stiklinė naminių pomidorų sulčių (be druskos). Vakare: 250 g persikų arba abrikosų (galite abu už 250 g iš viso).

Šešta diena

Ryte: juoda malta kava. Po pietų: 100 g garuose virtos vištienos filė, 150 g morkų ir kopūstų salotų. Vakare: 2 vištienos kiaušiniai, 150 g keptų kopūstų.

Septinta diena

Ryte: žalioji arbata. Po pietų: 100 g virtos veršienos ir 1 obuolys. Vakare: 250 g keptos vištienos krūtinėlės (be odos).

Aštunta diena

Ryte: nesaldinta žalioji arbata. Po pietų: 150 g keptos veršienos, 1 nektarinas. Vakare: 2 virti vištienos kiaušiniai, 150 g žalių morkų, supjaustytų gabalėliais.

Devinta diena

Ryte: šviežiai užplikyta kava. Po pietų: 2 virti vištienos kiaušiniai, 150 g daržovių salotų. Vakare: 250 g vaisių salotų.

Dešimta diena

Ryte: 150 g žalių morkų, apšlakstytų citrinos sultimis (galima sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais), juoda kava. Po pietų: 250 g bet kokios keptos žuvies ir pomidorų sulčių. Vakare: 250 g bet kokių vaisių.

Vienuoliktoji diena

Ryte: šviežiai užplikyta žalioji arbata, 50-100 g krekerių. Po pietų: troškintos cukinijos su baklažanais (250 g), naminės pomidorų sultys. Vakare: 200 g virtos veršienos, stiklinė neriebaus kefyro.

Dvyliktoji diena

Ryte: juoda kava ir 100 g krekerių. Po pietų: 150 g keptos navaga (ar kitos žuvies) ir 100 g baltųjų kopūstų salotų. Vakare: 250 g vaisių salotų.

Tryliktoji diena

Ryte: nesaldinta žalioji arbata. Po pietų: 2 virti kiaušiniai, 150 g daržovių, pomidorų sultys. Vakaras: 250 g garuose virtos žuvies.

Keturioliktoji diena

Ryte: šviežiai užplikyta žalioji arbata be cukraus. Po pietų: 100 g keptos menkės, 150 g morkų ir baltųjų kopūstų salotų. Vakare: 200 g virtos veršienos, stiklinė 1% kefyro.

Dietos atsisakymas

Norint išlaikyti rezultatus ir sumažinti žalą sveikatai, labai svarbu tinkamai nutraukti dviejų savaičių dietą. Akivaizdu, kad staigus grįžimas prie ankstesnio kalorijų kiekio ir porcijų padidėjimas yra kupinas visų prarastų kilogramų grąžinimo „su draugais“. Todėl neskubėkite – idealiai išėjimo trukmė yra 14 dienų. Subalansuokite savo mitybą baltymų, riebalų, angliavandenių ir kalorijų atžvilgiu – taip, tam reikia šiek tiek padirbėti ir įnešti savo žinias į sistemą. Ir palaipsniui kurkite savo mitybą pagal idealius jūsų amžiaus, ūgio ir fizinio aktyvumo rodiklius. Visiškai išbraukite iš savo raciono greitąjį maistą ir alkoholį, sumažinkite kepinių, pyragų ir saldumynų vartojimą. Padidinkite daržovių ir liesos žuvies bei mėsos kiekį savo meniu. Apsiginkluokite maisto produktų kalorijų ir maistinės sudėties lentele bei virtuvinėmis svarstyklėmis. . Apytikslis dietos nutraukimo grafikas:

  • Diena 1. Į valgiaraštį įtraukite kelis naujus maisto produktus, pavyzdžiui, daržoves, ir pagaminkite iš jų salotas. Taip pat galite juo papildyti pusryčius, bet neapsigaukite, porcijos dydis 100-150 g.
  • 2 diena. Toliau plėskite savo produktų sąrašą. Tarp pusryčių ir pietų pridėkite 1 užkandį. Jis turėtų būti šviesus, pavyzdžiui, 1 pomidoras arba 1 obuolys.
  • 3 diena. Pradėkite didinti dienos kalorijų kiekį maždaug 200-300 kcal.
  • 4 diena. Tarp pietų ir vakarienės pridėkite užkandį. Kasdienės dietos kalorijų kiekis yra 1200–1300. Į meniu įtraukite javus (grikius, avižinius dribsnius). Padidinkite suvartojamų angliavandenių kiekį. Pradėkite fizinius pratimus (jei to nedarėte anksčiau): vaikščiokite valandą ar ilgiau, lengvą mankštą.
  • 5 diena. Apskaičiuokite savo dienos kalorijų normą pagal savo ūgį, amžių ir svorį. Pradėkite palaipsniui didinti suvartojamų kalorijų kiekį iki norimo lygio. Jei norite numesti svorio ir toliau, valgykite 200-300 kcal mažiau nei įprastai.
  • 6 diena. 2-3 valandas prieš miegą pridėkite užkandžių po vakarienės. Vakarieniauti pradėkite šiek tiek anksčiau, nei buvote įpratę dietos metu. Ir toliau plėsti produktų sąrašą.
  • Nuo septintos iki keturioliktos. Padidinti fizinį aktyvumą. Padidinkite kalorijų, baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį iki apskaičiuotos normos. Padidinkite produktų skaičių. Jei reikia, galite šiek tiek padidinti porcijos dydį. Palaipsniui pereikite prie subalansuotos mitybos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI