9 maistinės medžiagos, kurių kiekviena moteris turi ilgaamžiškumui

9 maistinės medžiagos, kurių kiekviena moteris turi ilgaamžiškumui

Senstant moterys susiduria su įvairiais sveikatos iššūkiais. Nuo menstruacijų ir nėštumo iki žindymo ir menopauzės – jų organizmas išgyvena daug dalykų. Be to, dėl šių nuolatinių iššūkių daugelis moterų net stengiasi suderinti savo asmeninį ir profesinį gyvenimą, o tai sukelia stresą. Vienas dalykas, kuris gali padėti moterims sklandžiau plaukti, yra gerai subalansuota mityba. Jei suvartojamos visos moterims būtinos maistinės medžiagos, tai gali padėti padidinti ilgaamžiškumą ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Svarbios maistinės medžiagos bet kokio amžiaus moterims

Štai 9 pagrindinės maistinės medžiagos, kurias moterys turėtų vartoti su maistu bet kokio amžiaus, kad gyventų ilgiau ir liktų formos!

1. Folio rūgštis

Folio rūgštis yra gyvybiškai svarbi maistinė medžiaga, kurią kiekviena moteris turėtų įtraukti į savo kasdienę mitybą. Ši maistinė medžiaga padeda pagerinti širdies sveikatą, nervų funkcijas, odos ir akių problemas, virškinimą, kraujotaką ir energijos gamybą. Nėštumo metu medicinos ekspertai pataria moterims vartoti folio rūgšties, nes tai gali sumažinti kūdikių apsigimimų tikimybę. Folio rūgštį galima vartoti žalių lapinių daržovių, ankštinių daržovių, spirituotų grūdų ir citrusinių vaisių pavidalu. Taip pat galite įtraukti folio papildus į savo mitybą, bet tik pasikonsultavę su specialistu.

2. Kalcis

Kalcis yra svarbus norint išlaikyti tvirtus kaulus ir dantis. Moterims, ypač senstant, gresia didesnė osteoporozės, būklės, kuriai būdingi trapūs ir silpni kaulai, rizika. Vadinasi, pakankamas kalcio suvartojimas yra būtinas visą moters gyvenimą. Kalcio gausu tokių šaltinių kaip pienas, jogurtas, sūris ir pan., o jei žmogus yra veganas, gali rinktis augalinį pieną ir žalumynus, tokius kaip kopūstai ir špinatai.

3. Vitaminas D

Vitaminas D yra būtinas kalcio pasisavinimui, imuninei funkcijai ir bendrai sveikatai, nes moters organizme veikia kaip hormonas. Norint gauti vitamino D, galima šiek tiek laiko praleisti saulėje ryte ar vėlyvą popietę, o norint įtraukti vitaminą D į mitybą, galima vartoti pieno produktus ir riebią žuvį.

4. Geležis

Geležis yra dar viena svarbi maistinė medžiaga, reikalinga gerai kraujo sveikatai palaikyti ir padeda išvengti anemijos. Jei geležis vartojama netinkamai, žmogus gali patirti nuovargį ir didelį silpnumą. Specialistai pataria geležį vartoti kartu su maisto produktais, kuriuose gausu vitamino C, kad jis greičiau pasisavintų ir geriau virškintų. Maisto produktai, kuriuose gausu geležies, yra liesa raudona mėsa, paukštiena, žuvis ir pupelės.

5. Omega 3 riebalų rūgštis

Omega-3 riebalų rūgštys yra labai svarbios palaikant gerą širdies sveikatą ir mažinant širdies ir kraujagyslių ligų, kurios yra pagrindinė moterų mirties priežastis, riziką. Omega-3 riebalų rūgščių galima gauti iš tokių šaltinių kaip ghi, avokadas, graikiniai riešutai, chia sėklos ir alyvuogių aliejus. Šių maisto produktų įtraukimas į savo mitybą gali turėti teigiamos įtakos mūsų širdies sveikatai.

6. Baltymai

Baltymai yra pagrindinis gyvybės komponentas, reikalingas raumenų masei, imuninei funkcijai ir audinių atstatymui. Visų amžiaus grupių moterims reikia pakankamai baltymų, kad išlaikytų bendrą sveikatą. Maistas, kuriame gausu baltymų, yra liesa mėsa, paukštiena, žuvis, kiaušiniai, pieno produktai, lęšiai ir tofu. Įvairus baltymų turintis maistas užtikrina subalansuotą pagrindinių aminorūgščių suvartojimą.

7. Vitaminas C

Vitaminas C, paprastai žinomas kaip askorbo rūgštis, yra stiprus antioksidantas, kuris vaidina svarbų vaidmenį moterų sveikatai. Jis skatina kolageno sintezę, kuri teigiamai veikia odos sveikatą ir žaizdų gijimą. Be to, vitaminas C gerina geležies pasisavinimą, todėl ypač naudingas moterims, kenčiančioms nuo geležies stokos anemijos. Vitamino C gausu citrusiniuose vaisiuose, braškėse, paprikose ir brokoliuose.

8. Pluoštas

Pluoštas yra maistinė galia, naudinga bet kokio amžiaus moterims. Jis skatina sveiką kūno svorį, gerina virškinimą ir sumažina lėtinių ligų, tokių kaip širdies ligos ir 2 tipo diabetas, riziką. Nesmulkinti grūdai, vaisiai, daržovės, ankštiniai augalai ir riešutai turi daug skaidulų. Į savo racioną įtraukite šiuos ląstelienos turinčius maisto produktus.

9. Kalis

Kalis yra elektrolitas, būtinas kraujospūdžio reguliavimui, taip pat sveikai raumenų ir nervų funkcijai. Pakankamas kalio vartojimas padeda sumažinti hipertenzijos ir insulto riziką. Kalio gausu bananuose, apelsinuose, bulvėse, špinatuose ir pupelėse. Norint optimaliai kontroliuoti kraujospūdį, būtina subalansuoti kalio ir natrio suvartojimą. Taigi, moterys pasirūpinkite, kad jūsų mityba būtų turtinga šių maistinių medžiagų, kad išlaikytumėte sveiką gyvenimo būdą! Taip pat atminkite, kad nors svarbu tinkamai maitintis, negalite ignoruoti būtinybės reguliariai sportuoti ir gyventi be streso, kad galėtumėte gyventi sveikiau ir ilgiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI