8 sveiki riebios grietinėlės pakaitalai

8 sveiki riebios grietinėlės pakaitalai

Nors grietinėlė yra tanki, kreminė ir tikriausiai gali akimirksniu pagerinti beveik visko skonį, riebi grietinėlė gali būti ne geriausias pasirinkimas jūsų receptams. Naudojama beveik viskam, nuo sriubų iki desertų iki net pagrindinių patiekalų, riebi grietinėlė nėra pati sveikiausia. Jei ieškote skanaus riebios grietinėlės pakaitalo, pateiksime jums keletą sveikų alternatyvų.

Kas yra riebi grietinėlė ir kodėl ji nesveika?

Didelė riebumo dalis iš gyvūnų gautame piene yra žinoma kaip tiršta plakama grietinėlė. Kai pieną pasterizuojame ir šaldome, jo riebalinis sluoksnis atsiskiria ant viršaus, kuris vėliau ekstrahuojamas, pasterizuojamas ir homogenizuojamas naudojant aukštą šilumą ir didelį slėgį, kad galutinis produktas būtų plakta grietinėlė. Riebią grietinėlę iš tikrųjų nėra taip lengva virškinti, o riebios grietinėlės pakaitalų įtraukimas į dietą yra teisingas būdas. Ji sako: kadangi daugiausia riebalų, tai taip pat kaloringas (36 proc. pieno riebalų). Tai gali sukelti svorio padidėjimą, jei vartojama dideliais kiekiais. Tiems, kurie netoleruoja laktozės, riebi grietinėlė gali sukelti alerginę reakciją. Ji priduria: „Labai riebių pieno produktų vartojimas buvo susijęs su įvairių rūšių vėžiu, pvz., krūties vėžiu, prostatos vėžiu ir kt. Riebalų gausa grietinėlėje gali sutrikdyti jautrių asmenų žarnyną, dėl kurio gali atsirasti viduriavimas, dujų susidarymas ir kt.

Kiek yra per daug, kai kalbama apie riebią grietinėlę?

Viskas su saiku yra gerai, bet nepersistenkite! Į kavos puodelį arba kaip deserto užpilą gerti riebią grietinėlę yra gerai, jei žiūrite į porcijos dydį. Tačiau reguliariai ir dideliais kiekiais vartoti tikrai nerekomenduojama dėl didelio sočiųjų riebalų kiekio ir kalorijų.

Sveiki riebios grietinėlės pakaitalai

Yra daug riebios grietinėlės pakaitalų, kuriuos galima plakti taip gerai, kaip ir riebią grietinėlę, ir jie taip pat yra skanūs!

1. Kokosų kremas

Kadangi tai yra ne pieno alternatyva, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja laktozės. Dėl natūralaus kokosų pieno saldumo, įdėjus kokosų grietinėlės į bet kurį desertą, skonis yra geresnis.

2. Anakardžių kremas

Mirkykite anakardžius šiltame vandenyje 1–2 valandas, kad jie suminkštėtų, o tada, išleidę vandenį, sumaišykite anakardžius, kad gautumėte kreminės tekstūros galutinį produktą. Galite įpilti pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją, tačiau jei norite, kad jis būtų ne pieniškas, rinkitės ne pieniškus alternatyvius, pavyzdžiui, avižų ar migdolų pieną.

3. Svogūnų kremas

Pradėkite sudėdami svogūnus į įkaitintą orkaitę, kad jie keptų 400 laipsnių pagal Farenheitą maždaug 45 minutes. Kai svogūnai bus minkšti liesti, išimkite juos ir sutrinkite maišytuve, įdėję citrinos sulčių, druskos ir aliejaus pagal skonį. Tada supilkite svogūnų kremą į dubenį ir naudokite jį pikantiškuose receptuose, kad savo patiekalams suteiksite sveiko, veganiško skonio!

4. Pusė ir sviestas

Paimkite 1/8 puodelio lydyto sviesto ir 3/4 puodelio pusės su puse. Pusė iš esmės yra grietinėlės ir pieno mišinys, kuriame yra trečdalis riebalų, palyginti su riebia grietinėle. Taigi pasirodo, kad šis pakaitalas turi palyginti mažai kalorijų ir riebalų, bet beveik panašios tekstūros.

5. Pienas ir sviestas

Jei siekiate ne daug plakti grietinėlę, o tiesiog norite naudoti grietinėlę maisto ruošimui ar kepimui, tikrai galite pabandyti turėti pieno ir sviesto mišinį, 3/4 puodelio pieno ir 1/4 puodelio lydyto sviesto.

6. Graikiškas jogurtas ir pienas

Paimkite lygiomis dalimis graikiško jogurto ir pieno, gautą grietinėlę, nors ir nepavyks išplakti, ją nesunku dėti į sriubas, padažus ar į kepinius. Atsargiai, naudojant šį pakaitalą sriubose, reikia vengti jo sutirštėjimo ir tai daryti išjungiant liepsną, kai pridedama. Braškių graikiško jogurto receptą būtina išbandyti!

7. Sojų pienas ir alyvuogių aliejus

Norėdami tai padaryti, paimkite 2/3 puodelio sojų pieno, o kad į sojų pieną pridėtumėte riebalų, kad suteiktų skonį, paimkite 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus. Galite jį naudoti virimui ar kepimui, bet ne plakimui.

8. Pienas ir kukurūzų krakmolas

Paimkite vieną puodelį pieno ir du šaukštus kukurūzų krakmolo ir išmaišykite mišinį, kad kukurūzų krakmolas sutirštėtų pieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI