Jei bandote rasti tinkamą ingredientų mišinį, kurį norite naudoti savo maiste, kad sumažintumėte pilvo pūtimą, turite pažvelgti į produktus, kurie sukelia uždegimą jūsų kūne. Pradėkite peržvelgdami naudojamą aliejų! Tyrimai rodo, kad sėklų aliejai yra daug geresni nei augaliniai aliejai, kai reikia reguliuoti uždegimą organizme ir taip skatinti žarnyno sveikatą.
Įdomu tai, kad linų sėmenų aliejus ne tik puikiai veikia žarnyną, bet ir turi savybę sumažinti vėžio ląsteles. Šis tyrimas, paskelbtas oficialiame Balkanų onkologijos sąjungos žurnale, teigia, kad linų sėmenų aliejus užkirto kelią naviko plitimui. Kitas tyrimas, paskelbtas Europos klinikinės mitybos žurnale, teigė, kad linų sėmenų aliejus kontroliuoja kraujospūdį. Sėklų aliejaus pranašumų sąrašas yra begalinis! Taigi į savo racioną turite įtraukti sėklų aliejų, kad žarnynas būtų sveikas.
Kas yra sėklų aliejai?
Sėklų aliejus gaunamas iš augalinių šaltinių, ypač iš sėklų, tokių kaip saulėgrąžų, sezamų, linų ir moliūgų. Sėklų aliejai vaidina lemiamą vaidmenį gaminant maistą, suteikiant išskirtinio skonio įvairiems patiekalams. Šis aliejus kai kuriais aspektais gali pasirodyti net geresnis už augalinį aliejų. „Augalinius aliejus paprastai patariama vartoti saikingai, nes juose yra omega-6 riebalų rūgščių, kurios gali sukelti uždegimą.
Sėklų aliejaus gamyba yra sunkus procesas, ypač jei norite jį pasigaminti namuose. Kita vertus, sėklų aliejuose yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali būti naudingos moduliuojant uždegimą. „Yra įvairių sėklų aliejų, ir jie visi turi skirtingas savybes. Yra įvairių gaminimo būdų, kulinarinių pageidavimų ir sveikatos problemų, ir visi jie turi savo privalumų. Nėra vieno varianto, kuris tiktų visiems, labai svarbu atsižvelgti į bendrą dietos riebalų rūgščių balansą. Naudodami įvairius kepimo aliejus, galite pasiekti subalansuotą svarbių riebalų suvartojimą. Visi žinome, kad kanapių sėklų aliejus turi nuostabių ajurvedinių savybių sveikatai ir odai.
6 geriausi sėklų aliejai, kuriuos turite naudoti, kad žarnynas būtų sveikas
Peržiūrėkite geriausius sėklų aliejus sveikai žarnai! „Prieš naudojant aliejų gaminant maistą, svarbu žinoti apie jų stabilumą. Įprastai indų virtuvėje ilgą laiką kai kurių aliejų kaitinimas gali būti netinkamas.
1. Linų sėmenų aliejus
Linų sėmenų aliejus yra žinomas dėl savo omega-3 riebalų rūgščių, gali būti naudojamas salotų padažams ir apšlakstomas ant gatavų patiekalų. Tai universalus aliejus. Linų sėmenų aliejus turi naudos sveikatai nuo svorio valdymo ir vaisingumo iki plaukų sveikatos.
2. Moliūgų sėklų aliejus
Moliūgų sėklų aliejus salotoms ir sriuboms suteikia sodrų, žemišką skonį. Tai gali padėti pagerinti bendrą patiekalo skonį.
3. Sezamo sėklų aliejus
Sezamo sėklų aliejus turi aukštą rūkymo tašką. Juose gausu sezamolio ir sezaminolio, dviejų širdžiai naudingų antioksidantų, ir jie gali pasiūlyti daug privalumų.
4. Dygminų augalų sėklų aliejus
Šios sėklos naudojamos dygminų aliejui gaminti. Jo nesočiųjų riebalų rūgščių dalis yra didesnė, o sočiųjų riebalų kiekis yra mažesnis.
5. Saulėgrąžų sėklų aliejus
Saulėgrąžų sėklų aliejus yra geras pasirinkimas žarnyno sveikatai palaikyti, nes jame mažai sočiųjų riebalų ir daug vitamino E.
6. Juodųjų sėklų aliejus
Juodųjų sėklų aliejus gali būti naudojamas mažai kaitinant arba nekaitinant receptuose. Jie padeda sumažinti uždegimą ir gerina žarnyno sveikatą.
Ar sėklų aliejų galima pasigaminti namuose?
Jei taip gerai, kodėl nepasigaminus šio auksinio skysčio namuose? Jei ieškote sėklų aliejaus recepto, gali tekti sustabdyti tyrimą, nes pasigaminti sėklų aliejų namuose gali būti ne taip paprasta, kaip manote. Sėklų aliejaus paruošimas, nors ir įmanomas, gali būti ilgas ir daug pastangų reikalaujantis darbas, kuris gali būti įmanomas ne visiems. Komerciniu būdu paruošti sėklų aliejai yra labai apdorojami ir termiškai apdorojami. Naudojant keletą specializuotų įrenginių, sėklų aliejus gali būti išgaunamas namuose iš specifinių sėklų, tokių kaip chia, linų, saulėgrąžų, sezamo ir moliūgų, naudojant šalto spaudimo techniką.