Nustokite lupti šias 5 daržoves arba prarasite jų naudą

Nustokite lupti šias 5 daržoves arba prarasite jų naudą

Daržovių odoje ir žievelėse dažnai gausu antioksidantų, skaidulų ir kitų būtinų maistinių medžiagų. Kita vertus, mes negalvodami nulupame odą. Tačiau išmetę tam tikrų daržovių odelę galite netekti visos daržovių maistinės medžiagos. Ateikite, papasakokite apie daržoves, kurių neturėtumėte lupti.

Daržovės, kurių niekada neturėtumėte nulupti

Daržovės yra svarbi sveikos mitybos dalis, nes jose gausu maistinių medžiagų, reikalingų maitinti jūsų kūną ir palaikyti gerą sveikatą. O kai kurių daržovių žievelėse saugomas būtinų maistinių medžiagų lobynas.

1. Bulvės

Bulvės yra pagrindinė Indijos receptų dalis, o jų odelė yra turtingas skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose yra daugiau kalio nei mėsoje, o tai būtina širdies sveikatai ir raumenų funkcijai. Tiesą sakant, bulvių odoje taip pat yra geležies, kuri padeda palaikyti raudonųjų kraujo kūnelių funkciją. Taigi bulvių odelės palikimas ne tik suteikia nuostabios tekstūros, bet ir padidina maistines medžiagas. Prieš gamindami būtinai juos tinkamai patrinkite, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Bulvę galima naudoti su odele!

2. Morkos

Morkų odelę visiškai saugu valgyti ir, tiesą sakant, naudinga. Jis yra plonas ir valgomas, jame yra daug maistinių medžiagų, įskaitant antioksidantus, vitaminą C, B3, maistines skaidulas ir fitonutrientus. Šios maistinės medžiagos yra žinomos dėl savo imunitetą stiprinančių savybių ir vaidmens palaikant sveiką odą ir regėjimą. Beta karotino kiekis, suteikiantis morkoms ryškią oranžinę spalvą, padeda pagerinti virškinimą ir bendrą savijautą.

3. Agurkai

Taip, reikėtų valgyti ir agurką, su jo žievele. Agurkų žievelės yra prikrautos skaidulų, vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą K, būtinų kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai. Tai taip pat yra silicio dioksido, junginio, kuris palaiko odos, plaukų ir nagų sveikatą, šaltinis. Į savo salotas ar užkandžius įtraukite agurkų odeles, kad gautumėte papildomos maistinės vertės ir išliktumėte hidratuoti.

4. Baklažanai

Baklažanų oda yra turtingas galingo antioksidanto, vadinamo nasuninu, šaltinis, kuris padeda apsaugoti smegenų ląsteles nuo oksidacinio streso. Jame taip pat yra maistinių skaidulų, kurios padeda virškinti ir suteikia sotumo jausmą. Ruošdami tokius patiekalus kaip baklažanų parmezanas arba kepti baklažanai, laikykite odą nepažeistą, kad maksimaliai padidintumėte jo naudą sveikatai.

5. Cukinijos

Tiek cukinijų minkštimas, tiek žievelė turi daug naudos sveikatai, pavyzdžiui, geresnį virškinimą, geresnę nuotaiką ir kaulų formavimąsi. Jo oda yra puikus maistinių skaidulų, vitamino C ir kalio šaltinis. Odelė taip pat suteikia malonios tekstūros įvairiems patiekalams. Nesvarbu, ar troškinate, kepate ant grotelių ar kepate cukinijas, odelės palikimas yra puikus būdas padidinti jos maistinę vertę. Taigi, dabar žinote, kurių daržovių niekada neturėtumėte lupti. Tačiau įsitikinkite, kad prieš valgydami ar naudodami gaminant šias daržoves jas kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir pesticidus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI