5 sveiki gėrimai, skirti padidinti hemoglobino kiekį ir kovoti su anemija

5 sveiki gėrimai, skirti padidinti hemoglobino kiekį ir kovoti su anemija

Geležį organizmas naudoja hemoglobinui gaminti – raudonųjų kraujo kūnelių baltymui, kuris perneša deguonį ir suteikia kraujui raudoną spalvą. Dėl geležies trūkumo sumažėja hemoglobino kiekis kraujyje, o tai vadinama geležies stokos anemija. Kai kurie dažni geležies trūkumo požymiai yra nuolatinis nuovargis, dusulys, krūtinės skausmas ir blyški oda. Galite ne tik pasikliauti papildais, kad kompensuotų geležies trūkumą, bet ir savo virtuvėje ieškoti tinkamų geležies turinčių ingredientų! Iš sezoninių vaisių ir daržovių galite gaminti sultis ir kitus gėrimus, kad padidintumėte hemoglobino kiekį.

Sveiki gėrimai hemoglobino kiekiui padidinti

Indijos kulinarijos tradicijos gali pasigirti gausybe maistingų ir kvapnių gėrimų, kurie yra ne tik skanūs, bet ir padeda palaikyti sveiką kūną, įskaitant hemoglobino kiekį. Štai keletas tradicinių indiškų gėrimų, kuriuos pasiūlė mitybos ekspertas.

1. Amla sultys

Indijos agrastai yra vitamino C galia. Kasdien vartojamos amlos sultys ne tik stiprina imunitetą, bet ir padeda pasisavinti geležį, taip padedant susidaryti hemoglobinui. Jo aštrus skonis suteikia šiam sveikam gėrimui gaivaus posūkio.

2. Burokėlių kanji

Iš Šiaurės Indijos kilęs burokėlių kanji yra fermentuotas gėrimas, gaunamas užpilant garstyčių sėklas ir burokėlius. Burokėliai į mišinį įneša geležies, o fermentacijos metodas gali padidinti maistinių medžiagų prieinamumą. Šis tradicinis gėrimas suteikia unikalų skonio profilį ir suteikia papildomos mitybos.

3. Cukranendrių sultys

Cukranendrių sultys, populiarus Indijos gatvės gėrimas, yra ne tik saldus pasimėgavimas, bet ir geras geležies bei kitų būtinų mineralų šaltinis. Dėl natūralaus saldumo tai puikus būdas padidinti geležies suvartojimą, todėl tai yra gaivus ir maistingas pasirinkimas.

Pasirinkite jus dominančias temas ir leiskite mums tinkinti jūsų sklaidos kanalą.

4. Granatų sultys

Granatų sultys yra skanios ir turtingos maistinėmis medžiagomis. Šiame vaisiuje yra daug geležies ir vitamino C – dinamiško derinio, kuris palaiko hemoglobino gamybą ir pasisavinimą. Ryškus raudonas šių sulčių atspalvis atspindi jų tvirtą maistinę vertę.

5. Sattu šerbetas

„Sattu, gaunamas iš skrudinto gramo (chana), sukuria šio tradicinio Šiaurės Indijos gėrimo pagrindą. Sumaišius su vandeniu, citrinų sultimis ir prieskoniais, jis tampa sattu šerbetu – naudingu gėrimu, kuriame gausu baltymų, geležies ir kelių būtinų maistinių medžiagų. Dėl unikalaus skonio ir mitybos profilio jis yra geras pasirinkimas bendrai sveikatai palaikyti. Šie tradiciniai indiški gėrimai ne tik demonstruoja Indijos virtuvės skonių įvairovę, bet ir kultūrinį akcentą įtraukiant mitybą į kasdienius gėrimus. Kaip dalis subalansuotos mitybos, šie gėrimai gali padėti palaikyti sveiką hemoglobino kiekį ir prisidėti prie bendros gerovės. Tačiau patartina pasikonsultuoti su savo sveikatos ekspertu dėl bet kokių mitybos patarimų, ypač tiems, kurie turi specifinių sveikatos problemų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI