Kaip valgyti papajos sėklas

Kaip valgyti papajos sėklas

Papajos yra maistingiausias vaisius ir siūlo daugybę naudos sveikatai. Tačiau kalbant apie jo sėklas, jos dažniausiai išmetamos. Šie maži galiūnai yra kupini maistinių medžiagų ir skonio. Juose gausu baltymų, vitaminų, mineralų, antioksidantų ir amino rūgščių. Juose taip pat gausu skaidulų, kurios padeda virškinti ir palaiko jūsų kūno funkcijas. Leiskite mums papasakoti apie papajos sėklų naudą ir kaip valgyti papajų sėklas.

Kuo naudinga valgyti papajų sėklas?

Papajos sėklose gausu baltymų, jos ypač naudingos vegetarams ir veganams, siekiantiems padidinti baltymų suvartojimą. Be to, šios sėklos prisideda prie sveiko žarnyno, nes jose yra skaidulų ir virškinimo fermentų, tokių kaip papainas ir karpainas. Šiose sėklose yra sveikų mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, kurie palaiko širdies sveikatą ir mažina aukšto cholesterolio kiekio riziką. Kadangi šiose sėklose yra daug antioksidantų, tokių kaip flavonoidai ir fenolio junginiai, jos kovoja su oksidaciniu stresu, sumažindamos lėtinių ligų riziką. Yra įvairių amino rūgščių, kurios yra labai svarbios bendrai sveikatai ir gerovei.

Kaip valgyti papajos sėklas?

Dabar, kai žinote papajos sėklų naudą, panagrinėkime, kaip galite jas įtraukti į savo kasdienę mitybą:

1. Vartokite tiesiogiai

Tiesiog išskobkite sėklas iš prinokusios papajos ir valgykite jas tiesiogiai. Kadangi jo skonis yra šiek tiek pipirinis ir gali būti intensyvus, pradėkite nuo kelių sėklų ir palaipsniui didinkite kiekį.

2. Sudėkite juos į kokteilius

Vienas iš paprasčiausių būdų suvartoti papajų sėklas yra pridėti jų į rytinį kokteilį. Tiesiog sumaišykite juos su kitais ingredientais, kad padidintumėte maistinę vertę.  

3. Naudokite juos kaip salotų užpilą

Taip pat galite juos naudoti salotų užpilams. Pabarstykite susmulkintomis papajos sėklomis ant salotų, kad jos būtų traškesnės ir šiek tiek aštresnės.

4. Apsirengimui

Papajos sėklas galite sumalti ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos, kad gautumėte kvapnų ir sveiką salotų padažą.

5. Paruoškite užpiltą vandenį

Susmulkinkite papajos sėklas ir užpilkite jas vandenyje, kad gautumėte gaivų gėrimą. Tai gali būti subtilus būdas įtraukti juos į savo kasdienę drėkinimo rutiną.

6. Pasigaminkite papajos sėklų pastos

Papajos sėklas sumalkite ir sumaišykite su medumi, kad susidarytų pasta. Galite suvartoti šaukštą šio mišinio kaip priedą.

7. Užkandžių mišinys

Pagaminkite maistingų užkandžių mišinį, sumaišydami papajų sėklas su riešutais ir džiovintais vaisiais.

8. Sumaišykite jį su jogurtu

Sumaišykite maltas papajos sėklas į jogurtą, kad užkandis būtų turtingas ir maistingas.

9. Grūdai arba avižiniai dribsniai

Daugeliui iš mūsų dribsniai arba avižiniai dribsniai yra mūsų kasdieniai pusryčiai. Su juo jau galite mėgautis vaisiais. Be to, į jį taip pat galite įmaišyti papajos sėklų miltelių, kad suteiktumėte gaivumo ir mitybos.

10. Sudėkite į padažus

Įpilkite maltų papajos sėklų į makaronų padažus arba kaip ant grotelių keptos žuvies ar vištienos užpilą, kad gautumėte jaudinantį posūkį. Pastaba: nors papajos sėklos turi daug naudos, būtina jas vartoti saikingai. Per didelis vartojimas gali sukelti virškinimo sutrikimus dėl jų stiprių fermentinių savybių. Jei esate nėščia arba turite specifinių sveikatos sutrikimų, prieš įtraukdami papajų sėklas į savo mitybą pasitarkite su sveikatos priežiūros specialistu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI